Svenska miljonärer undviker skatt

Mycket vill ha mer, och det verkar som om svenska miljonärer valt att bege sig med sina sedlar till den Schweiziska banken HSBC där de slipper betala skatt. det rör sig om hundratals svenskar som har gömt sina pengar där.

196465-laptopAlla är vi olika och ibland kan man känna att när de som har otroligt mycket pengar får för mycket så blir de giriga. Och visst är det märkligt när de som verkligen har råd inte vill vara med och dela med sig och se till så välfärden går åt rätt håll och att allt fler kan få bättre hjälp. I en artikel från Sveriges radio går det att läsa att den stora banken HSBC gömmer miljoner av miljoners av svenskars pengar.

Anonyma nummerkonton

Det är många som har sina pengar gömda bakom anonyma nummerkonton som ligger och badar i skatteparadiset. Enligt artikeln är en av dem den före detta landslagsspelaren Andreas Andersson. Genom att hålla en stor del av sin förmögenhet hemlig på dessa platser kan man komma undan med skatt och på det sättet spara otroliga summor. Många bankkunder kunde kopplats till konton på 800 miljarder kronor. Och vad som framgår av dokumentet är att över 500 svenskar är kunder på banken.

Självrättelse

Vad man kan göra om man känner att ja, detta kanske är fel, eller om man inte trotts sig göra fel är att göra en självrättelse och då självmant rapportera in att man har pengar som man inte skattat för på rätt sätt. På www.haglundpartners.se finns det mer information och hjälp om hur man ska gå vidare med detta och även på Skatteverket finns information om hur man sak bete sig.

Dock har Ekot ännu inte kunnat få en intervju med banken HSBC men vad man tror är att allt fler kommer välja att göra en rättelse och ja, göra det rätta för att det inte ska komma fram ännu mer information om vem eller vilka som har sina pengar på konton där de inte betalar in skatt.