Självutcheckning räddar julruschen

Finns det ett kassasystem som kan rädda oss från de långa julruschsköerna? Ja, det gör det. Vad sägs som självutcheckning, ungefär som man ser i matbutikerna idag? Fast tänk dig ett kassasystem där mobilen är din kassa, och du kan slutföra ditt köp online istället? Du får både the benefits av att få prova och klämma lite på det du vill köpa, men kan sedan ta beslutet när du kommer hem.

Ett digitalt kassasystem som gör att man slipper köa? Det låter ju för bra för att vara sant. När allt kommer till kritan börjar det kännas ologiskt och ganska omodernt att Sverige, världens mest kontantlösa land, fortfarande har vanliga hederliga kassor. Kassor som låser personalen vid de långa köerna, istället för att ha möjligheten att gå ut i butiken och hjälpa kunderna till sitt köp.

Kassasystemet som revolutionerar handeln

Du har givetvis redan stött på obemannade kassor på din lokala mataffär. Något som i början bemöttes med viss skepsis, men som senare kom att bli ett mycket uppskattat moment. Speciellt i de mer centrala butikerna som folk slinger in i för att handla kvällsmat på vägen hem. Kunderna kan i lugn och ro genomföra sina köp i en självutcheckning, och behöver inte bry sig om suckande konsumenter bakom en i kön. Både i Corren.se, Nyheter24 och i Dagens Handel behandlar man detta fenomen.

Många menar att det finns olika sätt att lösa handeln på om man inför digitala kassasystem. En variant är att man har showroom-butiker där konsumenterna kan tumma och ta på produkterna. Det gör att man inte behöver lika stora lokaler, eftersom butikslokalerna idag har ett stort spann med produkter som de ska lagra på plats, för att man ska kunna köpa den direkt. Med en annan typ av variant skulle man kunna nöja sig med ett exemplar av allting, som konsumenten istället klickar hem efter att ha sett det ”In Real Life”. Ganska smart, tycker vi. Förmodligen kommer konceptet sprida sig internationellt också.

Fördelarna med detta system: