Finansman åtalas för mord

Vi har tidigare skrivit om hur Bitcoin stänger ner och hur denna digitala valuta gått från världsvid till igenstängd. I dag skriver vi om hur det uppmärksammade fallet där nu en finansman har åtalats för två dubbelmord på par. Vi skriver även om Ekobrottsmyndigheten och deras gryningsräder.

danskpoker.infoJa det är ibland saker går helt fel, och när det ibland inte finns riktigt någon väg tillbaka. I Aftonbladet om en korrupt och bedrägeribenägen finansman som nu i dag har åtalats för två dubbelmord, alltså fyra personer totalt. Det var i början av året som det enligt artikeln hittades ett avlidet äldre par i deras nedbrunna stuga norr om Jönköping – något som först rubricerats som en olycka. Men sedan hittades det flaskor med tändvätska och hur denna finansman tidigare har setts just köpa tändvätska och nu har samma person även erkänt. Det visar sig även att mannen har haft affärer med paret som omkom.

Polisen började snart titta på andra bränder i närheten av Jönköping – och misstankar väcktes snart om att man hade att göra med en dubbel dubbelmördare. – Aftonbladet

Det ovan beskrivna är den kriminella handling som rubriceras som mord, men andra brott som just finns inom ekonomisektor allt som oftast brott mot lagar enligt redovisning och bokföring, skatteregler samt brott mot borgenärer – visserligen allvarliga brott även här men ändå inte alls att jämföra med ovan nämnda obskyra handlingar som i dagsläget endast pekar åt livstids fängelse för finansmannen, som även är familjefar – tragiskt nog.

Ekobrottsmyndigheten gör gryningsräder

Vid misstänkta ekobrott kan Ekobrottsmyndigheten göra så kallade gryningsräder, som också kan benämnas som tillslag eller razzia. Här omfattas avancerade bedrägerier, grova bokföringsbrott och andra liknande härvor som skakar om exempelvis en bransch. Ofta beslagtas mycket material som måste gås igenom vid sådana utredningar och gryningsräder och åklagarna brukar vara väl förtegna om vad som händer bakom stängda dörrar, vilket i sig inte är så konstigt när en tänker på det, man är ju oskyldig tills motsatsen är bevisad och de objektiva rekvisiten ska täcka de subjektiva, som det heter på juristspråk.